![Pain indien (naan) Pain indien (naan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9D7EA79F-51E6-4996-81CE-28D38DFAC146/Derivates/409E8D85-85FE-440A-AB2B-AA17B03BD36F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à soupe huile végétale, et un peu pour huiler
- 150 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 450 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 1 ½ c. à café de sel
- 2 c. à café de sucre en poudre
- 1 œuf
- 125 g de yaourt nature
- 50 g de beurre fondu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1290 kJ / 303 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 57.7 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bahn bao vapeur à la viande
2 Std. 55 Min
Naans au fromage
2 godz. 25 min
Pain pita
1ч. 30 мин.
Pain libanais épicé
3h 30min
Chapati
1 godz. 10 min
Pain marocain
3 godz. 40 min
Bagel
1 godz. 10 min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1ч. 30 мин.
Pain marocain
2h 45min
Falafels
24sa
Pains au beurre d'herbes
1 godz.
Pita
3ч.