
Wersje kompatybilne
Strawberry and watermelon cake with Vanilla cream (Nico Moretto)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond dacquoise
- 250 g caster sugar
- 190 g almonds
- 5 egg whites
Watermelon layer
- ¼ watermelon cut into slices and rind removed (approx. 5 mm thickness)
- 1 tbsp caster sugar
Vanilla cream
- 600 g pouring (whipping) cream
- 60 g caster sugar
- 3 tsp natural vanilla extract
Assembly
- 500 g strawberries cut into halves, to decorate
- 2 tsp sugar
- pistachios roughly chopped, to decorate
- rose petals dried (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 420.3 kcal / 1758.4 kJ
- Białko
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Węglowodany
- 42.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Sód
- 39.1 mg