Wersje kompatybilne
Strawberry and watermelon cake with Vanilla cream (Nico Moretto)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond dacquoise
- 250 g caster sugar
- 190 g almonds
- 5 egg whites
Watermelon layer
- ¼ watermelon, cut into slices and rind removed (approx. 5 mm thickness)
- 1 tbsp caster sugar
Vanilla cream
- 600 g pouring (whipping) cream
- 60 g caster sugar
- 3 tsp natural vanilla extract
Assembly
- 500 g strawberries, cut into halves, to decorate
- 2 tsp sugar
- pistachios, roughly chopped, to decorate
- rose petals, dried (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1758.4 kJ / 420.3 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 42.7 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 39.1 mg
Alternatywne przepisy
Traditional Apple pie
1h 30min
Panettone
34 Std. 25 Min
Baked Cabbage Pierogis
2h 30 min
Beetroot and goat cheese ice cream with crackers
15 Std.
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1h 15min
Sable choux with lime ganache
26 Std.
Pan de Sal
2 Std. 20 Min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10 min
Paris–Brest with praline cream
26 Std.
Christmas tiramisu
24h 20min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24 godz. 30 min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10min