Wersje kompatybilne
Strawberry and watermelon cake with Vanilla cream (Nico Moretto)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond dacquoise
- 250 g caster sugar
- 190 g almonds
- 5 egg whites
Watermelon layer
- ¼ watermelon, cut into slices and rind removed (approx. 5 mm thickness)
- 1 tbsp caster sugar
Vanilla cream
- 600 g pouring (whipping) cream
- 60 g caster sugar
- 3 tsp natural vanilla extract
Assembly
- 500 g strawberries, cut into halves, to decorate
- 2 tsp sugar
- pistachios, roughly chopped, to decorate
- rose petals, dried (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1758.4 kJ / 420.3 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 42.7 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 39.1 mg
Alternatywne przepisy
Dashi - Japanese stock
Brak ocen
Stout Beer Ice Cream Float
10 Std. 45 Min
Custard horns
1h 45min
Mexican slaw (Thermomix® Cutter)
10min
Honey cake
49h 30min
Fraisier sponge
30 Std.
Ribollita
50min
Pasta e fagioli
26 godz.
Mini mojito cheesecakes (Nico Moretti)
24h 25min
Fluffy ricotta pancakes
35min
Neapolitan pizza
1h 30min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10 min