Strawberry and watermelon cake with Vanilla cream (Nico Moretto)

Strawberry and watermelon cake with Vanilla cream (Nico Moretto)

4.6 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 portions

Składniki

Almond dacquoise
  • caster sugar
    250 g
  • almonds
    190 g
  • egg whites
    5
Watermelon layer
  • watermelon cut into slices and rind removed (approx. 5 mm thickness)
    ¼
  • caster sugar
    1 tbsp
Vanilla cream
  • pouring (whipping) cream
    600 g
  • caster sugar
    60 g
  • natural vanilla extract
    3 tsp
Assembly
  • strawberries cut into halves, to decorate
    500 g
  • sugar
    2 tsp
  • pistachios roughly chopped, to decorate
  • rose petals dried (optional)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 39.1 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 1758.4 kJ / 420.3 kcal
Tłuszcz 26.7 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Węglowodany 42.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...