Urządzenia i Akcesoria
Breakfast crescents
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
12 portions
Składniki
-
milk250 g
-
dried instant yeast15 g
-
raw sugar80 g
-
baker's flour plus extra to dust600 g
-
unsalted butter plus extra 20 g melted, to brush70 g
-
eggs2
-
sea salt1 tsp
-
water to brush
-
poppy seeds or sesame seeds, to sprinkle (see Tips)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
211.4 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
1189.6 kJ /
283.2 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
42.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Babka
3 godz.
Hot dog rolls
3 godz. 30 min
Pretzels
1 godz. 35 min
Hamburger rolls
2 godz. 20 min
Blueberry brioche buns
1 godz. 50 min
Party pretzel bites
1 godz. 20 min
Sultana, apple and custard pastries
2 godz. 40 min
Cinnamon buns
3 godz. 5 min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2 godz. 30 min
Artisan potato bread
2 godz. 5 min
Mick's ciabatta rolls
21 godz. 20 min
Pizza pockets
1 godz. 50 min