Urządzenia i Akcesoria
Tiramisu canelé (Lode Pies)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 51 godz. 35 min
12 portions
Składniki
Canelé and coffee ganache
-
milk450 g
-
salted butter plus extra melted, to brush50 g
-
vanilla pod seeds scraped1
-
dry Marsala wine50 g
-
caster sugar200 g
-
plain flour100 g
-
eggs2
-
egg yolks2
-
sea salt¼ tsp
-
thickened cream (see Tips)100 g
-
instant granulated coffee1 ½ tsp
-
unsalted butter10 g
-
white chocolate broken into pieces90 g
Mascarpone icing
-
cream cheese100 g
-
mascarpone cheese100 g
-
icing sugar10 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
169.1 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1299.2 kJ /
310.5 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Węglowodany
31.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Canelé
7 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
Może spodoba Ci się również...
Molten Lava Cake
45 min
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
50 min
DIY fruit dippers
35 min
Maple Cream Custard
20 min
Portuguese-style crème brûlée
25 min
Apple frangipane tart
1 godz. 20 min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 godz. 50 min
Parmesan gelato
4 godz. 30 min
Tomahawk steak with porcini mustard rub
1 godz. 50 min
Maple pecan ice cream
26 godz. 30 min
Golden baklava
25 godz. 25 min
Crème anglaise
15 min