Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Canelé and coffee ganache
- 450 g milk
- 50 g salted butter, plus extra melted, to brush
- 1 vanilla pod, seeds scraped
- 50 g dry Marsala wine
- 200 g caster sugar
- 100 g plain flour
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- ¼ tsp sea salt
- 100 g thickened cream
- 1 ½ tsp instant granulated coffee
- 10 g unsalted butter
- 90 g white chocolate, broken into pieces
Mascarpone icing
- 100 g cream cheese
- 100 g mascarpone cheese
- 10 g icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1299.2 kJ / 310.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 169.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Traditional French vanilla canelé
49h 5min
Traditional Apple pie
1h 30min
Peach and cardamom pie
1 Std. 35 Min
Smoked salmon brioche with crème fraîche and dill
2 godz. 40 min
Caramel peach brioche
2h 15min
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2h
Lemon Poppy Seed Loaf
1h 10min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Artisan potato bread
2 godz. 5 min
Elly Berryman's plum shortcake
1h
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min