Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Canelé and coffee ganache
- 450 g milk
- 50 g salted butter, plus extra melted, to brush
- 1 vanilla pod, seeds scraped
- 50 g dry Marsala wine
- 200 g caster sugar
- 100 g plain flour
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- ¼ tsp sea salt
- 100 g thickened cream
- 1 ½ tsp instant granulated coffee
- 10 g unsalted butter
- 90 g white chocolate, broken into pieces
Mascarpone icing
- 100 g cream cheese
- 100 g mascarpone cheese
- 10 g icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1299.2 kJ / 310.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 169.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Waffle cones
35 min
Traditional French vanilla canelé
49sa 5 dk
Aperol® and lemon sour with aquafaba foam
10min
Potato and Rosemary Flatbread (TM5)
1h
Mini triple layer bundts
35 min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Pizza in Bianco
1h 20 min
Traditional crème brûlée
25u.
Tempered chocolate
40 min
ABC muffins
40 min
Fudgy chocolate cake
50 min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 Std. 10 Min