
Urządzenia i Akcesoria
Black forest Christmas yule log
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 portions
Składniki
Chocolate sponge
-
eggs4
-
white sugar plus extra for sprinkling140 g
-
cocoa powder20 g
-
plain flour140 g
-
baking powder1 tsp
Black forest filling
-
pouring (whipping) cream500 g
-
caster sugar2 tbsp
-
cocoa powder sieved30 g
-
Kirsch (see Tips)2 - 3 tbsp
-
fresh cherries pitted and cut into halves (see Tips)300 g
-
icing sugar for dusting
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
317.8 kcal /
1334.7 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
17.6 g
Węglowodany
34.6 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Sód
66.8 mg