Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate sponge
- 4 eggs
- 140 g white sugar, plus extra for sprinkling
- 20 g cocoa powder
- 140 g plain flour
- 1 tsp baking powder
Black forest filling
- 500 g pouring (whipping) cream
- 2 tbsp caster sugar
- 30 g cocoa powder, sieved
- 2 - 3 tbsp Kirsch (see Tips)
- 300 g fresh cherries, pitted and cut into halves (see Tips)
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1334.7 kJ / 317.8 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 66.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Portuguese-style crème brûlée
25 Min
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30 godz.
Brioche fruit tarts
4 godz.
Triple chocolate layer cake
5 Std. 20 Min
The Great Aussie "bite"
8 Std. 35 Min
Raspberry Dacquoise
2h
Black forest cake
5h
Pineapple and Coconut Cheesecake Bars
7 godz. 10 min
Pear and chocolate frangipane
2h
Baked White Chocolate Caramel Cheesecake
6 Std. 20 Min
Angel cake
5 Std. 15 Min
Cotton soft Japanese cheesecake
1h 45min