Leczo (smoked sausage ratatouille)

Leczo (smoked sausage ratatouille)

4.8 118 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Polish sausage cut into slices
    250 g
  • extra virgin olive oil
    40 g
  • onion cut into pieces
    150 g
  • garlic clove
    1
  • sea salt
    1 tsp
  • zucchini cut into pieces (3 cm)
    300 g
  • red capsicum deseeded, half cut into pieces (3 cm) and half sliced
    300 g
  • green capsicum deseeded, half cut into pieces (3 cm) and half sliced
    300 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • sugar
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • tomato passata (see Tips)
    500 g
  • crusty bread of choice, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 411.3 kcal / 1720.9 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 28.7 g
Węglowodany 27.4 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 1066.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...