Wersje kompatybilne
Teriyaki salmon with edamame and cucumber (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g salt-reduced soy sauce, gluten free
- 90 g honey
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 10 g lime juice
- 500 g fresh boneless salmon fillets
- 65 g doongara rice, brown (see Tips)
- 1000 g water
- 200 g frozen shelled edamame beans
- 2 continental cucumbers (approx. 800 g) , trimmed and cut into ribbons
- 2 tbsp lemon juice
- 2 tsp sesame oil
- 1 spring onion/green onion, thinly sliced
- 2 tsp sesame seeds, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2130 kJ / 510 kcal
- Białko
- 37.8 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 640 mg
Alternatywne przepisy
Miso chicken noodle soup (Diabetes)
30min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20min
Nourish bowl (Diabetes)
55min
Chilli with rice
50min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1u. 20min
Sticky chicken with infused rice and daikon
1h 40min
Cacao and buckwheat crêpes, orange and rhubarb (Diabetes)
Brak ocen
Tex-mex salmon burrito bowl (Diabetes)
35min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20min
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35min