Teriyaki salmon with edamame and cucumber (Diabetes)

Teriyaki salmon with edamame and cucumber (Diabetes)

4.9 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • salt-reduced soy sauce gluten free
    60 g
  • honey
    90 g
  • piece fresh ginger peeled
    3 cm
  • lime juice
    10 g
  • fresh boneless salmon fillets
    500 g
  • doongara rice brown (see Tips)
    65 g
  • water
    1000 g
  • frozen shelled edamame beans
    200 g
  • continental cucumbers (approx. 800 g) , trimmed and cut into ribbons
    2
  • lemon juice
    2 tbsp
  • sesame oil
    2 tsp
  • spring onion/green onion thinly sliced
    1
  • sesame seeds toasted
    2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 510 kcal / 2130 kJ
Białko 37.8 g
Tłuszcz 22.5 g
Węglowodany 39.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 640 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...