Velouté butternut-poivron rouge

Velouté butternut-poivron rouge

3.8 360 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • 40 g d'échalotes
  • 10 g d'huile d'olive
  • 100 g de pommes de terre coupée en morceaux
  • 700 g de chair de courge butternut coupée en cubes
  • 500 g de poivrons rouges coupés en morceaux, et quelques lamelles très fines pour la finition
  • 700 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • du sel
  • 2 brins de persil frais ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 3 g
Kalorie 531 kJ / 127 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...