
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le risotto au citron
- ½ citron jaune non traité zeste et jus
- 80 - 100 g d'oignon coupé en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 350 g de riz spécial risotto type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 950 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de volaille
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
Les crevettes à l'ail
- 5 brins de persil plat frais
- 6 - 8 gousses d'ail à ajuster en fonction des goûts
- 20 g d'huile d'olive
- 900 g de crevettes cuites, décortiquées
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 458 kcal / 1935 kJ
- Białko
- 38 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 48 g
- Błonnik
- 1 g