Riz épicé aux lentilles et aux oignons frits

Riz épicé aux lentilles et aux oignons frits

2.4 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • de lentilles vertes sèches
    120 g
  • d'eau
    900 g
  • feuille de laurier
    1
  • clous de girofle
    2
  • étoile de badiane
    1
  • d'huile neutre (colza, pépin de raisin, tournesol)
    200 g
  • oignons ciselés finement
    2
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de cumin en poudre
    1 c. à café
  • de cannelle en poudre
    ½ c. à café
  • de curcuma en poudre
    ½ c. à café
  • de riz basmati ou thaï
    120 g
  • cube de bouillon de légumes émietté
    1
  • de coriandre fraîche ciselés
    5 brins
  • de menthe fraîche ciselés
    2 brins
  • poivre moulu
  • sel

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 790.2 kcal / 3306.2 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 58.1 g
Węglowodany 59.2 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 23.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...