Salade de boulgour aux fèves, sauce à l’artichaut et au tahini

Salade de boulgour aux fèves, sauce à l’artichaut et au tahini

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 150 g de fonds d'artichaut en morceaux
  • 125 g de yaourt nature
  • 1 c. à soupe de tahini
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 1000 g d'eau
  • 250 g de fèves fraîches écossées
  • 200 g de boulgour
  • 75 g de pignons de pin
  • 10 feuilles de menthe fraîche
  • 2 c. à soupe huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 21 g
Kalorie 2066 kJ / 494 kcal
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...