Tartelettes pistache-framboise

Tartelettes pistache-framboise

4.9 89 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
10 portions

Składniki

La pâte sablée à la pistache
  • de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
    20 g
  • de sucre en poudre
    70 g
  • de beurre demi-sel mou, et un peu pour les moules
    150 g
  • d'amandes en poudre
    25 g
  • œuf
    1
  • d'arôme naturel de pistache
    1 c. à café
  • de farine de blé
    250 g
La crème à la pistache
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
    100 g
  • de beurre doux mou
    100 g
  • œufs
    2
Le nappage et la finition
  • de confiture de framboises ou d'une autre confiture de fruits rouges de votre choix
    100 g
  • de framboises fraîches
    500 g
  • d'eau
    50 g
  • de sucre en poudre
    25 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 506 kcal / 2117 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 29.3 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...