Tortellini à la ricotta et aux épinards

Tortellini à la ricotta et aux épinards

5.0 8 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 9 godz.
8 portions

Składniki

La farce (la veille)
  • d'eau
    250 g
  • d'épinards surgelés
    250 g
  • d'échalote
    15 g
  • de beurre
    20 g
  • de ricotta fraîche
    200 g
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre noir moulu
    1 pincée
Les tortellini (le jour même)
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    300 g
  • de semoule de blé dur
    100 g
  • œufs
    4
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de sel
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 294.3 kcal / 1231.2 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 9.6 g
Węglowodany 39.9 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 391.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...