Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La farce (la veille)
- 250 g d'eau
- 250 g d'épinards surgelés
- 15 g d'échalote
- 20 g de beurre
- 200 g de ricotta fraîche
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre noir moulu
Les tortellini (le jour même)
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de semoule de blé dur
- 4 œufs
- 10 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1231.2 kJ / 294.3 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 391.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz Rouge Tex-Mex
1 Std.
Focaccia au blé complet, oignon et poivron
3 Std. 20 Min
Pain créole aux achards
1 Std. 15 Min
Buns aux légumes et fromage
3h 45min
Pasta maison
55min
Courge en spirale à la saucisse, gorgonzola et noix
25 Min
Tartine à la feta, aux tomates confites et courgettes rôties
30 Min
Praliné
30 Min
Ail confit
15 Min
Ravioli ricotta et épinards
1 Std. 10 Min
Tartelettes au citron meringuées
14 godz. 15 min
Quiche au brocoli, poivrons grillés et chèvre
1 Std. 10 Min