![Tortellini à la ricotta et aux épinards Tortellini à la ricotta et aux épinards](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0d4511681eb3bff2a5afe0e628ef47ac/Derivates/6e28121c67c0befa9cf2491f0ffd1ec13033d712.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La farce (la veille)
- 250 g d'eau
- 250 g d'épinards surgelés
- 15 g d'échalote
- 20 g de beurre
- 200 g de ricotta fraîche
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre noir moulu
Les tortellini (le jour même)
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de semoule de blé dur
- 4 œufs
- 10 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1231.2 kJ / 294.3 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 391.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à pizza italienne
2 godz. 5 min
Ragoût de poulet colombien
2 Std. 20 Min
Boulettes de riz à la tomate
40min
Ravioli sardes (culurgiones)
2 godz. 30 min
Panini roquette-mimolette
2 godz. 30 min
Tofu frit et sauce épicée (Mapo Tofu) 🌶️🌶️🌶️
20min
Tahin
15 Min
Bonbons piment
12 Std.
Fromage frais à tartiner sans lactose
12h 10min
Pain à l'ail et au thym
2 Std. 20 Min
Ravioli au bœuf
2 godz. 30 min
Pad thaï au tofu épicé
1 Std. 50 Min