Duas sopas frias: Espargos e ervilhas & beterraba e tomate

Duas sopas frias: Espargos e ervilhas & beterraba e tomate

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
12 doses

Składniki

  • alho-francês cortado em pedaços
    200 g
  • alho
    2 dentes de
  • azeite
    165 g
  • sumo de limão (1 unid. aprox.)
    55 g
  • maçã Granny Smith cortada em cubos pequenos
    200 g
  • pepino cortado em cubos pequenos
    250 g
  • iogurte grego natural
    100 g
    100 g iogurte natural
  • sal
    2 - 2 ½ c. chá de
  • pimenta
    2 pitadas de
  • hortelã só as folhas
    3 pés de
  • laranja (raspa e sumo)
    ½
  • mel
    15 g
  • salsa
    10 g
  • malagueta
    ¾
  • espargos verdes
    300 g
    300 g espargos brancos
  • ervilhas descongeladas
    400 g
  • caldo de legumes líquido caseiro
    600 g
    600 g água, com 1 cubo de caldo de legumes esfarelado
  • beterraba cozida cortada em pedaços
    300 g
  • tomate maduro cortado em pedaços
    500 g
  • pimento vermelho cortado em pedaços
    100 g
  • hortelã só as folhas
    5 g
  • água
    150 g
  • espinafres baby frescos
    150 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 219.5 kcal / 918.3 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 19.5 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 456.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...