![Sponge cake aux framboises Sponge cake aux framboises](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F55461BE-5B4A-454B-8053-82801ADAD443/Derivates/25B7DD6F-2CAF-44E5-A651-F854775B8DEB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les gâteaux
- 170 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour les moules
- 170 g de sucre en poudre
- 3 œufs moyens (53-63 g)
- 170 g de farine avec poudre à lever incorporée
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
La garniture
- 100 g de confiture de fruits rouges (fraises, framboises, par ex.)
-
200
g de crème double, très froide
lub 200 g de crème liquide entière, très froide - 150 g de framboises fraîches
- 1 c. à soupe de sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1683 kJ / 402 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1 Std. 20 Min
Moelleux citron-myrtille
1 Std. 5 Min
Victoria sponge cake
1 Std.
Tarte chocolat café
3h 15min
Muffins chocolat au cœur framboise
1 Std. 15 Min
Brownie à la crème de pistache, glaçage noir
12sa
Cupcakes au cerveau
1 Std. 40 Min
Sablés en damier
2h 30min
Gâteau tout chocolat
5 Std. 45 Min
Cupcake aux myrtilles
1 Std. 55 Min
Cupcakes rouge
1 Std.
Donuts au chocolat
3 Std. 25 Min