Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les gâteaux
- 170 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour les moules
- 170 g de sucre en poudre
- 3 œufs moyens (53-63 g)
- 170 g de farine avec poudre à lever incorporée
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
La garniture
- 100 g de confiture de fruits rouges (fraises, framboises, par ex.)
-
200
g de crème double, très froide
lub 200 g de crème liquide entière, très froide - 150 g de framboises fraîches
- 1 c. à soupe de sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1683 kJ / 402 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcakes pommes et caramel
40 min
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10 min
Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)
1 Std. 40 Min
Donuts au chocolat
3 godz. 25 min
Cupcakes façon tarte au citron meringuée
55 Min
Cupcake aux myrtilles
1h 55min
Bao au porc char siu et carottes au vinaigre
4 Std.
Wedding cake aux fraises
2h 15 min
Tarte chocolat-noisettes
4h 20 min
Gâteau léger aux framboises
1 Std. 40 Min
Linzer à la confiture de framboise
1 Std. 45 Min
Victoria sponge cake
1j