Sponge cake aux framboises

Sponge cake aux framboises

4.7 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 parts

Składniki

Les gâteaux
  • 170 g de beurre coupé en morceaux, et un peu pour les moules
  • 170 g de sucre en poudre
  • 3 œufs moyens (53-63 g)
  • 170 g de farine avec poudre à lever incorporée
  • 1 c. à café de levure chimique
  • 1 c. à café de bicarbonate de sodium
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
La garniture
  • 100 g de confiture de fruits rouges (fraises, framboises, par ex.)
  • 200 g de crème double très froide
    200 g de crème liquide entière, très froide
  • 150 g de framboises fraîches
  • 1 c. à soupe de sucre glace pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 4.1 g
Kalorie 1683 kJ / 402 kcal
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...