Pain sucré

Pain sucré

4.6 46 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 pièces

Składniki

La pâte à crumble
  • 30 g de farine de blé
  • 20 g de sucre en poudre
  • 25 g de beurre coupé en morceaux
La pâte à pain
  • 2 œufs
  • 2 jaunes d'œufs
  • 100 g de beurre coupé en morceaux
  • 50 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café de sucre vanillé maison
    2 c. à café de sucre vanilliné
  • 40 g de levure boulangère fraîche émietté
  • 150 g de lait
  • 500 g de farine de blé
  • 1 c. à café de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 1106 mg
Białko 41.5 g
Kalorie 7201.5 kJ / 1720 kcal
Tłuszcz 67 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 39 g
Węglowodany 241 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...