![Pain sucré Pain sucré](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0FDDE715-4EC5-4503-80B4-859958EC682F/Derivates/62f6c259eef741f73b53f728087042685b2183eb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crumble
- 30 g de farine de blé
- 20 g de sucre en poudre
- 25 g de beurre, coupé en morceaux
La pâte à pain
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de sucre en poudre
-
1
c. à café de sucre vanillé maison
lub 2 c. à café de sucre vanilliné - 40 g de levure boulangère fraîche, émietté
- 150 g de lait
- 500 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7201.5 kJ / 1720 kcal
- Białko
- 41.5 g
- Węglowodany
- 241 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 39 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1106 mg
Alternatywne przepisy
Pain de mie moelleux
4h 15 min
Pains au lait et pépites de chocolat
3 godz. 30 min
Petits pains au lait
1h 45 min
Rolls au crémeux citron
2h 45 min
Baguette viennoise
2h 30 min
Petits pains aux pépites de chocolat
4 Std. 10 Min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Cruffins américains
3h 50min
Pains au chocolat express
2h 45 min
Pain torsadé cheddar et ciboulette
3h 25min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 godz. 20 min
Brioche extra crémeuse
2 Std. 15 Min