Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 25 g de charbon actif en poudre
-
20
g de levure boulangère fraîche
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche - 400 g de farine de blé
-
80
g de tahini noir
lub 80 g de pâte de sésame noir - 1 c. à café de sel
La garniture
- 30 g d'olives noires dénoyautées
- 50 g de mozzarella
- 20 g d'huile d'olive
- 1 ½ gousse d'ail
- 100 g de tomates cerise
- 2 - 3 feuilles de basilic frais
- ½ c. à café de sel
- 50 g de courgette, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1119.1 kJ / 267.5 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 461.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Açaï bowl
25min
Baguette en épis au sésame
15h 45min
Marbré sésame noir vapeur
1h 25min
Pâtes aux lentilles vertes et sauce au chèvre
30 min
Crêpes roses au houmous
35min
Chocolat liégeois
4 godz. 30 min
Fondue de livarot aux pois chiches et cacao amer
20 min
Purée d'amande
10min
Buddha bowl tempeh avec vinaigrette à la cacahuète
1h
Pain complet vapeur
4 Std.
Sauce ail-ciboulette
5min
Pancake au sirop d'érable (USA)
30 min