Tarte à la crème aux bananes avec croûte en gaufrette

Tarte à la crème aux bananes avec croûte en gaufrette

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
10 portions

Składniki

Croûte de tarte
  • de beurre doux coupé en morceaux
    70 g
  • de biscuits Maria
    130 g
  • de sucre en poudre
    70 g
Crème pâtissière
  • de sucre en poudre
    115 g
  • de fécule de maïs
    45 g
  • de lait entier
    450 g
  • de beurre doux non salé
    45 g
  • jaunes d'œufs de gros calibre
    4
  • extrait naturel de vanille
    1 c. à café
Crème fouettée
  • de sucre en poudre
    60 g
  • de fromage à tartiner coupé en cubes, à température ambiante
    140 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    140 g
  • d'extrait naturel de vanille
    ½ c. à café
Assemblage
  • bananes mûres, mais fermes et coupées en fines tranches
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 426 kcal / 1782 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 159 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...