
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g d'oignons coupés en quatre
- 300 g de patates douces en cubes (3 cm)
- 100 g de panais en morceaux (3 cm)
- 100 g de navet en morceaux (3 cm)
- 100 g de céleri-rave en morceaux (3 cm)
- 400 g de tomates concassées en conserve
-
1
c. à café de pâte de bouillon de légumes
lub 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l) - 750 g d'eau
- 15 g de moutarde de Dijon
- 10 g de purée de tomates
- 2 brins de thym frais
- 2 feuilles de laurier déshydratées
- 1 c. à café de graines de coriandre
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 100 g de grains mélangés (boulgour ou quinoa)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 281 kcal / 1176 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 291.5 mg