Légumes racines et céréales mélangées

Légumes racines et céréales mélangées

4.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • d'huile d'olive
    20 g
  • d'oignons coupés en quatre
    200 g
  • de patates douces en cubes (3 cm)
    300 g
  • de panais en morceaux (3 cm)
    100 g
  • de navet en morceaux (3 cm)
    100 g
  • de céleri-rave en morceaux (3 cm)
    100 g
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
  • de pâte de bouillon de légumes
    1 c. à café
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • d'eau
    750 g
  • de moutarde de Dijon
    15 g
  • de purée de tomates
    10 g
  • de thym frais
    2 brins
  • feuilles de laurier déshydratées
    2
  • de graines de coriandre
    1 c. à café
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • de grains mélangés (boulgour ou quinoa)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 281 kcal / 1176 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 291.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...