Fish cakes de sardines et pommes de terre

Fish cakes de sardines et pommes de terre

3.2 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 portions

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 150 g de pommes de terre type bintje, pelées et en dés
  • 150 g de sardines en boîte égouttées et nettoyées
  • 2 œufs
  • 1 citron jaune le zeste et le jus
  • 2 brins de persil frais effeuillés
  • 1 gousse d'ail
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 50 g de farine de blé
  • 100 g de chapelure
  • 100 g d'huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 396 kJ / 94 kcal
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...