Crêpes chinoises aux œufs et oignons

Crêpes chinoises aux œufs et oignons

3.7 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 140 g de farine de blé
  • 60 g de fécule de maïs
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 330 g d'eau et 1 c. à soupe
  • 1 c. à café d'huile de sésame
  • 1 c. à soupe de sauce d'huître
  • 1 c. à soupe de sauce de soja
  • 2 c. à soupe de vinaigre de riz
  • 1 c. à soupe de miel
  • 6 œufs
  • 1 c. à soupe d'huile de sésame toasté
  • 3 oignons nouveaux coupés en rondelles (y compris leur tige)
  • 2 c. à soupe d'huile de colza

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 604.5 mg
Białko 14.3 g
Kalorie 1806.5 kJ / 431.5 kcal
Tłuszcz 21.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 43.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...