Crêpes chinoises aux œufs et oignons

Crêpes chinoises aux œufs et oignons

3.7 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • de farine de blé
    140 g
  • de fécule de maïs
    60 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • d'eau et 1 c. à soupe
    330 g
  • d'huile de sésame
    1 c. à café
  • de sauce d'huître
    1 c. à soupe
  • de sauce de soja
    1 c. à soupe
  • de vinaigre de riz
    2 c. à soupe
  • de miel
    1 c. à soupe
  • œufs
    6
  • d'huile de sésame toasté
    1 c. à soupe
  • oignons nouveaux coupés en rondelles (y compris leur tige)
    3
  • d'huile de colza
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 431.5 kcal / 1806.5 kJ
Białko 14.3 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 43.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 604.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...