Crêpes à la ricotta et aux épinards

Crêpes à la ricotta et aux épinards

4.5 81 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

La pâte à crêpe
  • de beurre
    40 g
  • de lait
    250 g
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs
    3
  • de sel
    2 pincées
La farce
  • d'eau
    1000 g
  • d'épinards frais équeutés et coupés en morceaux
    300 g
  • d'ail
    2 gousses
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de mascarpone
    120 g
  • de parmesan râpé
    80 g
  • de chapelure
    2 c. à soupe
  • de sel
    1 pincée
  • de ricotta
    250 g
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • de noix de muscade en poudre
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 485 kcal / 2032 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...