Wersje kompatybilne
Espárragos blancos frescos con patatas y salsa holandesa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Espárragos y patatas
-
1000 - 1500
g de espárragos blancos frescos
lub 1000 - 1500 g de espárragos verdes frescos - 1100 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharadita de azúcar
-
700
g de patatas de guarnición
lub 600 g de patatas
Salsa holandesa
- 20 - 40 g de agua
- 10 - 20 g de zumo de limón
- 175 - 350 g de mantequilla
- 4 - 8 yemas de huevo
- ¼ - ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2919 kJ / 698 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coles de bruselas asadas
45 min
Caldo de carne (Cocción lenta)
3 Std. 50 Min
Coles de Bruselas con salteado de langostinos y verduras
1h
Pastel de pescado y marisco con velouté y salsa verde
1 godz. 30 min
Verdinas con gambones (Cocción lenta)
16 Std. 30 Min
Maíz al vapor con mayonesa de chipotle y salsa de cilantro
45 min
Bombones de oricios
4h 20min
Verdinas con bacalao (Cocción lenta)
16 Std. 30 Min
Espárragos blancos frescos con gazpacho de guisantes
40 min
Puerros en vinagreta
30 min
Espárragos blancos frescos gratinados
1h
Cocochas y rúcula en tempura con salsa de piquillos
45 min