![Espárragos blancos frescos con patatas y salsa holandesa Espárragos blancos frescos con patatas y salsa holandesa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e127a8b1-528b-4723-9ee3-35bf30a2e04c/Derivates/a8f25c92-4c71-40ba-a9ac-5ab3c1bf6916.jpg)
Wersje kompatybilne
Espárragos blancos frescos con patatas y salsa holandesa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Espárragos y patatas
-
1000 - 1500
g de espárragos blancos frescos
lub 1000 - 1500 g de espárragos verdes frescos - 1100 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharadita de azúcar
-
700
g de patatas de guarnición
lub 600 g de patatas peladas, en trozos de 2-3 cm
Salsa holandesa
- 20 - 40 g de agua
- 10 - 20 g de zumo de limón
- 175 - 350 g de mantequilla
- 4 - 8 yemas de huevo
- ¼ - ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2919 kJ / 698 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penca de acelga rebozada rellena de bechamel, crema de aceite de oliva, hongo laminado y polvo de ibérico.
9u. 45min
Espiral de lombarda y manzana
40 Min
Puerros en vinagreta
30 Min
Coles de Bruselas con salteado de langostinos y verduras
1 Std.
Croquetas de centollo
7h
Bacalao a baja temperatura con patatas rotas (Al vacío)
1h 50min
Bittertonic
10 min
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12 godz. 50 min
Espárragos blancos frescos gratinados
1 Std.
Crema de calabaza y langostinos
45 Min
Coliflor con pesto de pistachos
1 Std.
Cardo con almendras
20 Min