Pollo con costra de parmesano y crema de limón

Pollo con costra de parmesano y crema de limón

4.3 70 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

Costra de parmesano
  • 100 g de queso parmesano en trozos
  • 2 tiras de piel de limón
  • 60 g de pan rallado
  • 1 cucharadita de sal
  • ½ cucharadita de tomillo seco
Pollo empanado
  • 800 g de pechuga de pollo
  • 50 g de harina de trigo para rebozar
  • 2 huevos batidos
Crema de limón
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 cucharadita de piel de limón rallada
  • 30 g de zumo de limón
  • 400 g de nata
  • 50 g de corazones de alcachofa en conserva (escurridos), en trozos

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1500.5 mg
Białko 62.9 g
Kalorie 3485 kJ / 833 kcal
Tłuszcz 51.9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 29.3 g
Węglowodany 27.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...