Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cornichons cortados em pedaços
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 70 g concentrado de tomate
- 300 g corações de frango
- 30 g cevada perolada lavada
-
1000
g caldo de galinha
lub 1000 g água - ½ c. chá de sal
- 300 g batata cortada em cubos (1 cm aprox.)
- 10 grãos de pimenta preta
- 1 folha de louro
-
10
g aneto p/ servir
lub 10 g salsa p/ servir - 60 g natas azedas p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1137 kJ / 272 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de lentilhas, grão-de-bico e kale
1 Std. 30 Min
Sopa rápida de caril de frango e couve-de-bruxelas e pãezinhos
45min
Carne de vaca estufada com gnocchi
1 Std. 30 Min
Xarope de vinho e especiarias
Brak ocen
Sopa picante de lentilhas vermelhas e tomate com batatas recheadas a vapor
55min
Carne Piemontesa em Slow cooking (Bollito)
4h 10min
Barriga de porco assada com pera e cebola
12h
Terrine de carnes com foie gras e chutney de figo e vinho do Porto
10h 30min
Mahmoul com recheio de tâmara, pistácio e noz
2 Std.
Tártaro de legumes e algas
Brak ocen
Sopa da pedra
1 Std. 30 Min
Pão de alho com queijo vegan
40min