Rassolnik (sopa de cornichons)
TM6 TM5 TM31

Rassolnik (sopa de cornichons)

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 200 g cornichons cortados em pedaços
  • 100 g cenoura cortada em pedaços
  • 100 g cebola cortada em pedaços
  • 30 g azeite
  • 70 g concentrado de tomate
  • 300 g corações de frango
  • 30 g cevada perolada lavada
  • 1000 g caldo de galinha
    lub 1000 g água
  • ½ c. chá de sal
  • 300 g batata cortada em cubos (1 cm aprox.)
  • 10 grãos de pimenta preta
  • 1 folha de louro
  • 10 g aneto p/ servir
    lub 10 g salsa p/ servir
  • 60 g natas azedas p/ servir

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1137 kJ / 272 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy