Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di calamari ad anelli freschi
- 800 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di passata di pomodoro
- 300 g di pomodori ciliegino a metà
- 5 g di sale
- 30 g di brandy
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1325.5 kJ / 316.8 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 94 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari in umido
55 min
Baccalà alla livornese
35 dk
Spaghetti al polpo
1h 10min
Penne al sugo di calamari
40 Min
Marinatura per la selvaggina
20 Min
Insalata di polpo a Cottura Lenta
5h 30min
Spaghetti pesce spada, peperoni e bottarga
50 Min
Polpo e patate a Cottura Lenta, grigliato
2 godz. 45 min
Spaghetti al nero con ragù di seppie
50 Min
Risotto al nero di calamari
40 Min
Penne al ragù di polpo
1 Std.
Pasta risottata alle vongole
1 Std.