Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di calamari ad anelli freschi
- 800 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di passata di pomodoro
- 300 g di pomodori ciliegino a metà
- 5 g di sale
- 30 g di brandy
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1325.5 kJ / 316.8 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 94 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pesce alla napoletana
1 Std. 10 Min
Spaghetti alla chitarra con aragosta
1hod. 30min
Pasta alla genovese con ossobuco alla milanese su fonduta di Parmigiano (di Maurizio Rosazza)
3 godz. 40 min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5 min
Penne al sugo di calamari
40 Min
Spaghetti al polpo
1 Std. 10 Min
Ravioli ai carciofi con sugo di gamberi
2 Std.
Penne al ragù di polpo
1h
Insalata di polpo a Cottura Lenta
5 godz. 30 min
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1 Std. 20 Min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35 min
Risotto alla pescatora
35 min