Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
TM6 TM5

Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)

4.6 (125 ocen)

Składniki

  • 150 g Äpfel, geschält, entkernt, in Stücken
  • ½ TL Zitronenschale, gerieben
  • 15 g Zitronensaft, frisch gepresst
  • 1 Prise Salz
  • 2 Prisen Zimt, gemahlen
    lub 2 - 3 Prisen Kardamom, gemahlen
  • 60 g Butter, in Stücken
  • 80 g Polenta, fein
  • 375 g Milch
  • 4 Eier (Größe M)
  • 45 - 55 g Zucker
  • 1 TL Weinstein-Backpulver

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1952 kJ / 466 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
30 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Błonnik
2 g
Sód
276 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy