Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)

Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)

4.7 166 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
3 Portionen

Składniki

  • Äpfel geschält, entkernt, in Stücken
    150 g
  • Zitronenschale, gerieben
    ½ TL
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    15 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zimt, gemahlen
    2 Prisen
    2 - 3 Prisen Kardamom, gemahlen
  • Butter in Stücken
    60 g
  • Polenta, fein
    80 g
  • Milch
    375 g
  • Eier (Größe M)
    4
  • Zucker
    45 - 55 g
  • Weinstein-Backpulver
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 466 kcal / 1952 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 276 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...