Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
TM6 TM5

Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)

3.8 (70 ocen)

Składniki

  • 60 g Mohn
  • 1 Msp. Zimt, gemahlen
  • 1 - 2 Kardamomkapseln, Samen ausgelöst
    lub ¼ TL Kardamom, gemahlen
  • 35 - 40 g Zucker
  • 80 g Polenta, fein
  • 1 TL Vanillezucker
  • 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
  • 100 g Milch
  • 15 g Speisestärke
  • 250 g Topfen
  • 500 - 600 g Äpfel, entkernt, geschält
  • 100 g Wasser
  • 2 EL Butter

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1702 kJ / 407 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
56 g
Tłuszcz
16 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
7 g
Sód
249 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy