Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Mohn
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
-
1 - 2
Kardamomkapseln, Samen ausgelöst
lub ¼ TL Kardamom, gemahlen - 35 - 40 g Zucker
- 80 g Polenta, fein
- 1 TL Vanillezucker
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 100 g Milch
- 15 g Speisestärke
- 250 g Topfen
- 500 - 600 g Äpfel, entkernt, geschält
- 100 g Wasser
- 2 EL Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1702 kJ / 407 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 249 mg
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50 min
Nussige Bröselnudeln mit Apfelmus
35 Min
Schwarzbrotknödel mit Käse und Wurzelgemüse
45 Min
Cremige Polenta mit Pfirsichen
50 min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50 min
Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen
50 min
Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren
1 Std. 30 Min
Maroni Laibchen mit Rote-Rüben-Creme
50 min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1h 25min
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1 Std. 20 Min
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1h 15min
Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig
1 Std. 20 Min