
Urządzenia i Akcesoria
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Mohn60 g
-
Zimt, gemahlen1 Msp.
-
Kardamomkapseln Samen ausgelöst1 - 2
-
Zucker35 - 40 g
-
Polenta, fein80 g
-
Vanillezucker1 TL
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)2 TL
-
Milch100 g
-
Speisestärke15 g
-
Topfen250 g
-
Äpfel entkernt, geschält500 - 600 g
-
Wasser100 g
-
Butter2 EL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
407 kcal /
1702 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
56 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
249 mg