Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Milch
- 20 g Vanillezucker
- 2 TL Zitronenschale
- 20 g Butter, etwas mehr zum Braten
- 150 g Polenta
- 300 g Äpfel, entkernt, geviertelt
- 250 g Wasser
- 20 - 50 g Rohrzucker, je nach Süße der Äpfel, etwas mehr zum Bestreuen
- ½ TL Zimt, gemahlen, etwas mehr zum Bestreuen
- 1 Msp. Nelken, gemahlen
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 1 TL Zitronensaft, je nach Apfelsorte (opcjonalnie)
- 30 g Rosinen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2223 kJ / 530 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 86 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1 Std. 25 Min
Topfenschmarrn
50 Min
Grießauflauf
1hod. 30min
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45 Min
Polenta Pizza mit RUPP Rauchkäse Chili Paprika
55 min
Kokosmilchreis mit gebratenen Bananen
35 Min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 min
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1 godz. 5 min
Rahmdalken mit Erdbeeren
25 Min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50 Min
Dinkel-Palatschinken mit Linsenfülle und Hollandaise
1 godz.
Apfel-Hirse-Auflauf
1 godz. 40 min