Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Milch
- 20 g Vanillezucker
- 2 TL Zitronenschale
- 20 g Butter, etwas mehr zum Braten
- 150 g Polenta
- 300 g Äpfel, entkernt, geviertelt
- 250 g Wasser
- 20 - 50 g Rohrzucker, je nach Süße der Äpfel, etwas mehr zum Bestreuen
- ½ TL Zimt, gemahlen, etwas mehr zum Bestreuen
- 1 Msp. Nelken, gemahlen
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 1 TL Zitronensaft, je nach Apfelsorte (opcjonalnie)
- 30 g Rosinen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2223 kJ / 530 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 86 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50min
Grießkoch mit Orangenfilets
20 min
Grießauflauf
1h 30 min
Cremige Polenta mit Pfirsichen
50min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50min
Türkentommerl (Maisgrießschmarrn)
50min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Rahmdalken mit Erdbeeren
25 Min
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1h 5min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1h 25min
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20min
Topfenwaffeln
30min