Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Mohn
- 50 g Butter, in Stücken
- 150 g Milch
- 140 g Hartweizengrieß, fein
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 450 g Kirschen (siehe Variation)
- 3 Eier (Größe M)
- 70 g Zucker
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- Staubzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2177 kJ / 520 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50min
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45min
Süße Polentaschnitten mit Apfelmus
50min
Grießauflauf
1h 30min
Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren
1h 30min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Mohn-Topfen-Knödel mit Zitronenjoghurt
3 Std.
Scheiterhaufen
1h 30min
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1h 5min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1 Std. 25 Min
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20min
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1h 15min