
Urządzenia i Akcesoria
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Mohn60 g
-
Butter in Stücken50 g
-
Milch150 g
-
Hartweizengrieß, fein140 g
-
Zimt, gemahlen1 Prise
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)1 TL
-
Kirschen (siehe Variation)450 g
-
Eier (Größe M)3
-
Zucker70 g
-
Weinstein-Backpulver1 TL
-
Staubzucker
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
520 kcal /
2177 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

So genießt Österreich II
73 Przepisy
Austria
Austria