Wersje kompatybilne
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 EL Kristallzucker
- 60 g Mandeln, ungeschält
- 500 g Magertopfen
- 2 Eier (Größe M)
- 130 g Butter, weich, in Stücken
- 1 - 2 EL Zitronensalzpaste, selbst gemacht, (siehe Tipp)
- 240 g Vollkorn-Semmelbrösel
- 1 EL Weichweizengrieß Type 480
- 300 g frische Marillen, halbiert und entsteint
- 300 g frische Pfirsiche, halbiert und entsteint
- 300 g Wasser
- 80 g Gelierzucker 3:1
- 20 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 3638 kJ / 868.5 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 94.7 g
- Tłuszcz
- 39.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 334.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50 Min
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1 Std.
Mohnnudeln
1 Std. 30 Min
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45 Min
Kaspressknödelsuppe
1 godz. 35 min
Germknödel
1 Std.
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 Std. 20 Min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 Min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 Std. 25 Min
Zwetschkenröster
1 Std. 30 Min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min