Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 Birnen, reif
- 1 Bio-Zitrone
- 500 g Wasser
- 3 Eier (Größe M)
-
Rapsöl zum Einfetten
lub Kokosöl zum Einfetten - 1 Prise Salz
- 150 g Schlagobers
- 75 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Feinkristallzucker
- 10 g Vanillezucker
- 75 g Weichweizengrieß
- 500 g Magertopfen
- 6 - 8 EL Preiselbeerkompott
- 2 EL Mandelblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3002 kJ / 718 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 630 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50min
Reisauflauf mit Äpfeln
1 Std. 45 Min
Grießauflauf
1 Std. 30 Min
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45 Min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50min
Wespennester
1小时 35 分钟
Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen
50min
Wurzelstrudel mit Räucherforelle und Karottensauce
1小时
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1 Std. 25 Min
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20min
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1小时 15 分钟