Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren
TM6 TM5

Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren

4.5 (79 ocen)

Składniki

  • 3 - 4 Birnen, reif
  • 1 Bio-Zitrone
  • 500 g Wasser
  • 3 Eier (Größe M)
  • Rapsöl zum Einfetten
    lub Kokosöl zum Einfetten
  • 1 Prise Salz
  • 150 g Schlagobers
  • 75 g Butter, weich, in Stücken
  • 100 g Feinkristallzucker
  • 10 g Vanillezucker
  • 75 g Weichweizengrieß
  • 500 g Magertopfen
  • 6 - 8 EL Preiselbeerkompott
  • 2 EL Mandelblättchen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3002 kJ / 718 kcal
Białko
26 g
Węglowodany
76 g
Tłuszcz
37 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Błonnik
9 g
Sód
630 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy