Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g de beurre, froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 1 pincée de sel
- 50 g d'eau froide
- 1 c. à café de paprika doux
- 5 brins de persil frais, équeutés
- 100 g de chorizo, coupé en morceaux
- 100 g de fromage frais, type Philadelphia
- 6 tomates mûres de différentes couleurs
- 20 g d'huile d'olive
- 10 feuilles de basilic frais, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1404.8 kJ / 337.8 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 501 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flammekueche aux lardons et champignons
30min
Croque monsieur à la tomate
1 Std.
Tarte fine chèvre, mozzarella et tomates
1 Std.
Cake chorizo-courgette
45min
Ratatouille au chorizo
35min
Tatin de tomates cerise au chorizo
1 Std. 15 Min
Quiche aux poivrons et chorizo
1 Std. 10 Min
Tarte fine tomates cerise, mozzarella et thon
1 Std. 10 Min
Tomates farcies à l'ancienne
1 Std. 25 Min
Tarte aux oignons, lardons et fromage
1 Std. 30 Min
Tarte poivron-chèvre
1h 35 min
Tarte Tatin de tomates
1 Std.