Tarte poireau-chèvre façon tatin

Tarte poireau-chèvre façon tatin

4.2 213 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 parts

Składniki

  • 150 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
  • 150 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 90 g d'eau froide
  • ½ c. à café de sel
  • 100 g fromage de chèvre demi-sec
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 7 blancs de poireau (belle taille)
  • 300 g d'eau
  • 20 g de beurre coupé en morceaux
  • 30 g de miel
  • 1 c. à café de graines de carvi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 472.2 mg
Białko 8.2 g
Kalorie 1858 kJ / 447.2 kcal
Tłuszcz 33.7 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 22.8 g
Węglowodany 25.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...