Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- 100 g de fromage de chèvre demi-sec
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 7 blancs de poireau (belle taille)
- 300 g d'eau
- 20 g de beurre, coupé en morceaux
- 30 g de miel
- 1 c. à café de graines de carvi
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1858 kJ / 447.2 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 33.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.8 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 472.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche aux poireaux, bleu et noix
3h 30min
Croque-monsieur aux champignons
2j 10 menit
Tarte rustique aux poireaux
1 Std. 15 Min
Tarte aux champignons et beaufort
1 Std. 15 Min
Tarte fine de poireau au crottin de Chavignol et saumon
1j
Tarte fine aux carottes, poireaux et yaourt
1j 30 menit
Tarte aux oignons, lardons et fromage
1j 30 menit
Tarte au poireau et lardons
2j 5 menit
Tarte rustique potimarron, chèvre et noix
35 Min
Tarte poivron-chèvre
1 godz. 35 min
Quiche aux poireaux et reblochon
1j
Flamiche aux poireaux et au chèvre frais
1j 25 menit