Tarte poireau-chèvre façon tatin

Tarte poireau-chèvre façon tatin

4.2 212 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 parts

Składniki

  • de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
    150 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    150 g
  • d'eau froide
    90 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de fromage de chèvre demi-sec
    100 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • blancs de poireau (belle taille)
    7
  • d'eau
    300 g
  • de beurre coupé en morceaux
    20 g
  • de miel
    30 g
  • de graines de carvi
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 447.2 kcal / 1858 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 33.7 g
Węglowodany 25.7 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 22.8 g
Sód 472.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...