
Wersje kompatybilne
Velouté de potimarron au lard et aux châtaignes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon pelé et en morceaux
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 800 g de potimarron pelé et en dés
- 1 c. à café d'épices à pain d'épices
- 1 cube de bouillon de légumes
- 300 g d'eau
- 8 - 12 châtaignes cuites et pelées en bocal
- 4 tranches de lard
- 1 c. à soupe de graines de courge
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 177 kcal / 734 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 9 g