![Poireaux vapeur (200-400 g) Poireaux vapeur (200-400 g)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E8799C68-80F6-4F96-A39C-02E82C73EC93/Derivates/5027cdd7-3cea-43df-bf24-875a5580b933.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 200 - 400 g de poireaux, coupés en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 119 kJ / 28 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 5 mg
Alternatywne przepisy
Poivron vapeur (100-300 g)
15 min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25 min
Petits pois vapeur (200-500 g)
20 min
Champignons de Paris entiers vapeur (100-300 g)
15 min
Champignons de Paris en quartiers vapeur (200-300 g)
15 min
Courgettes vapeur (200-500 g)
20 min
Pommes de terre et patates douces vapeur (200-600 g)
30 min
Pommes de terre nouvelles vapeur
35 min
Carottes vapeur (200-500 g), en rondelles
30 min
Chou-fleur vapeur
20 min
Navets vapeur (200-600 g)
30 min
Brocoli vapeur (250 g)
15 min