Velouté de butternut, bacon et comté

Velouté de butternut, bacon et comté

4.3 405 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • 1 orange non traitée
  • 50 g d'échalotes coupées en deux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 1000 g de courge butternut coupée en morceaux
  • 600 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 6 tranches fines de bacon
  • 100 g de comté coupé en très fines lamelles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 518.5 mg
Białko 9 g
Kalorie 711.2 kJ / 170.8 kcal
Tłuszcz 9.8 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...