Velouté de potimarron à la châtaigne et au gorgonzola

Velouté de potimarron à la châtaigne et au gorgonzola

4.3 296 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en quatre
    80 g
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • de beurre
    20 g
  • de potimarron épépiné et coupé en morceaux
    800 g
  • de châtaignes cuites et pelées coupées en deux
    250 g
  • de curry en poudre
    ½ c. à café
  • de bouillon de volaille
    600 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de gorgonzola
    60 g
  • huile de noisette (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 363 kcal / 1518 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...