Velouté de potimarron à la châtaigne et au gorgonzola

Velouté de potimarron à la châtaigne et au gorgonzola

4.3 318 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 80 g d'oignon coupé en quatre
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 20 g de beurre
  • 800 g de potimarron épépiné et coupé en morceaux
  • 250 g de châtaignes cuites et pelées coupées en deux
  • ½ c. à café de curry en poudre
  • 600 g de bouillon de volaille
  • ½ c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 60 g de gorgonzola
  • huile de noisette (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 1518 kJ / 363 kcal
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...