Purée de patates douces au gingembre, sauce airelles-dattes

Purée de patates douces au gingembre, sauce airelles-dattes

4.8 87 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

La sauce airelles-dattes
  • de jus d'orange
    250 g
  • de cassonade
    40 g
  • le zeste d'une orange non traitée coupé finement
  • d'airelles sauvages au naturel (ou surgelées et décongelées)
    400 g
  • de dattes dénoyautées et coupées en quartiers
    50 g
  • étoile de badiane
    1
  • clous de girofle
    2
  • bâtons de cannelle
    2
  • de noix de muscade en poudre
    1 pointe de couteau
La purée de patates douces
  • de gingembre frais râpé
    30 g
  • d'eau
    500 g
  • de patates douces à chair orange, coupées en cubes de 2 cm
    1500 g
  • de beurre coupé en dés
    75 g
  • le jus d'un citron vert
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café rase

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 255 kcal / 1074 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...