![Carottes râpées à la marocaine Carottes râpées à la marocaine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b137a3cf-6354-4d3f-8085-d7254fa63e9d/Derivates/acdcba30-11c0-42a3-a9d9-c290a31931e0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- le jus d'1/2 orange
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 500 g de carottes, en morceaux
- 4 oignons verts, en tronçons
- 1 pincée de cumin en poudre
- du sel
- du poivre moulu
- 1 bouquet de coriandre fraîche, ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 432 kJ / 104 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Salade carottes râpées
10 Min
Chou vapeur (300 g)
15 Min
Menu light - Petites betteraves vapeur, sauce citron-moutarde
55 Min
Poireaux vapeur (200-400 g)
25 Min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25 Min
Chou-fleur vapeur
20 min
Courgettes vapeur (200-500 g)
20 min
Pommes de terre et patates douces vapeur (200-600 g)
30 Min
Carottes vapeur (200-500 g), en rondelles
30 Min
Brocoli vapeur (250 g)
15 Min
Pommes de terre nouvelles vapeur
35min
Carottes râpées à ma façon
20 min