Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- le jus d'1/2 orange
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 500 g de carottes, en morceaux
- 4 oignons verts, en tronçons
- 1 pincée de cumin en poudre
- du sel
- du poivre moulu
- 1 bouquet de coriandre fraîche, ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 432 kJ / 104 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Menu light - Petites betteraves vapeur, sauce citron-moutarde
55min
Salade de fèves aux coques à la menthe
55min
Salade carottes râpées
10min
Salade de chou rouge, boulgour et œuf dur
45min
Courgettes vapeur (200-500 g)
20min
Poireaux vinaigrette à l’orange, croûtons et chèvre frais
50min
Brocoli vapeur (250 g)
15min
Chou-fleur vapeur
20min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25min
Carottes râpées à ma façon
20min
Poireaux vapeur (200-400 g)
25min
Poireaux et œufs durs, sauce gribiche
35min