Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 黑木耳,干的
- 10 克 干黄花菜
- 水 ,淹没食材即可,泡发用
- 2 个 鸡蛋(约53-63克)
- 30 克 豆腐干 ,切丝
- 500 克 水
- 5 克 盐
- 2 克 黑胡椒粉 (约¼茶匙)
- 2 克 白胡椒粉 (约¼茶匙)
- 1 克 十三香粉 (约2小撮)
- 1 小撮 淀粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 644.4 kJ / 154 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 490 mg