酸汤肥牛
TM5 TM6

酸汤肥牛

3.8 (29 ocen)

Składniki

  • 15 克 油
  • 2 支 葱, 切段
  • 5 克 姜, 切片
  • 3 瓣 蒜头, 切片
  • 20 克 泡椒
  • 20 克 黄灯笼辣椒酱
  • 1 支 新鲜红辣椒
  • 50 克 四川酸菜
  • 1 茶匙 白胡椒粉
  • 960 克 鸡高汤
  • ¼ 茶匙 老抽
  • 1 茶匙 生抽
  • 40 克 泡椒 ,只取泡椒水
  • 1 茶匙 糖
  • 120 克 白醋
  • 120 克 金针菇, 切去根部
  • 350 克 牛肉, 切薄片
  • ½ 茶匙 盐

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1160 kJ / 277 kcal
Białko
31.9 g
Węglowodany
14.7 g
Tłuszcz
9.7 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy