Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 克 腊肉 ,切0.3厘米左右薄片
- 10 克 姜 ,切片
- 3 支 干辣椒 ,切段
- 300 克 莴笋 ,去皮,切0.5厘米厚片
- 100 克 红甜椒 ,去蒂去芯,切小块
- ¼ 茶匙 盐 ,依腊肉的咸度调整 (opcjonalnie)
- 1 茶匙 生抽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1251 kJ / 299 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 126.3 mg