Alpine macaroni with apple sauce

Alpine macaroni with apple sauce

4.3 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • Gruyère cheese cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • waxy potatoes (e.g. Kipfler), peeled and cut into cubes (1 cm)
    400 g
  • water
    450 g
  • pouring (whipping) cream
    300 g
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • apples peeled and cut into pieces (2 cm)
    500 g
  • dried macaroni pasta
    250 g
  • plain flour
    2 tbsp
  • onion (approx. 160 g), cut into thin rings
    1
  • unsalted butter
    1 ½ tbsp
  • lemon juice
    25 g
  • sugar to taste
    20 - 40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 835 kcal / 3493.8 kJ
Białko 20.7 g
Tłuszcz 41.6 g
Węglowodany 97.8 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 24.9 g
Sód 695 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...