Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g eschalot, cut into halves
- 300 g fresh porcini mushrooms, cut into pieces (see Tips)
- 30 g extra virgin olive oil
- 320 g Arborio rice
- 60 g dry white wine
- 800 g water
- 1 tsp sea salt (see Tips)
- 1 ½ tbsp unsalted butter, cut into pieces
- fresh flat-leaf parsley, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1778.5 kJ / 425.1 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 486 mg
Alternatywne przepisy
French onion soup (Soupe à l’oignon)
1 Std.
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1 Std. 10 Min
Salt-free chicken stock paste
45min
Hazelnut meringue roulade with spun sugar
2 Std. 20 Min
Baked Cabbage Pierogis
2 Std. 30 Min
Liver cake
1 Std. 50 Min
Garlic and sage mash
30min
Steamed broccoli and zucchini (6 months+)
15 Min
Cacao and buckwheat crêpes, orange and rhubarb (Diabetes)
40min
Pisco sour
10 Min
Asparagus and saffron risotto
35min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min