Porcini mushroom risotto
TM6 TM5

Porcini mushroom risotto

3.2 ( 13 ocen )

Składniki

  • 30 g eschalot cut into halves
  • 300 g fresh porcini mushrooms cut into pieces (see Tips)
  • 30 g extra virgin olive oil
  • 320 g Arborio rice
  • 60 g dry white wine
  • 800 g water
  • 1 tsp sea salt (see Tips)
  • 1 ½ tbsp unsalted butter cut into pieces
  • fresh flat-leaf parsley chopped, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
425.1 kcal / 1778.5 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
12.3 g
Węglowodany
68.3 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
486 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy