Porcini mushroom risotto

Porcini mushroom risotto

3.0 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • eschalot cut into halves
    30 g
  • fresh porcini mushrooms cut into pieces (see Tips)
    300 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • Arborio rice
    320 g
  • dry white wine
    60 g
  • water
    800 g
  • sea salt (see Tips)
    1 tsp
  • unsalted butter cut into pieces
    1 ½ tbsp
  • fresh flat-leaf parsley chopped, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 486 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 1778.5 kJ / 425.1 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Węglowodany 68.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...