Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g eschalot, cut into halves
- 300 g fresh porcini mushrooms, cut into pieces (see Tips)
- 30 g extra virgin olive oil
- 320 g Arborio rice
- 60 g dry white wine
- 800 g water
- 1 tsp sea salt (see Tips)
- 1 ½ tbsp unsalted butter, cut into pieces
- fresh flat-leaf parsley, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1778.5 kJ / 425.1 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 486 mg
Alternatywne przepisy
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15 min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1h 20min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30min
Wakame Butter
Brak ocen
Salsa verde
5min
Crayfish pâté
4 Std. 45 Min
Greek Fava dip
50min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1h 10min
Pea and mint soup
20min
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
1h
Mushroom and kale risotto
55 Min
Pumpkin and ginger soup
35min