
Wersje kompatybilne
Zucchini and parsnip frittata fingers (6-9 months)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil plus extra for greasing
- 40 g cheddar cheese
- 120 g zucchini cut into pieces
- 100 g parsnip peeled and cut into pieces
- 30 g spring onions/shallots trimmed and cut into thirds
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 1 ½ tbsp spelt flour (see Tips)
- 4 eggs
- Wartości odżywcze
- na 18 portions
- Kalorie
- 858.8 kcal / 3607.2 kJ
- Białko
- 45.6 g
- Tłuszcz
- 63.9 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Błonnik
- 6.9 g