Wersje kompatybilne
Zucchini and parsnip frittata fingers (6-9 months)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 40 g cheddar cheese
- 120 g zucchini, cut into pieces
- 100 g parsnip, peeled and cut into pieces
- 30 g spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 ½ tbsp spelt flour (see Tips)
- 4 eggs
- Wartości odżywcze
- na 18 portions
- Kalorie
- 3607.2 kJ / 858.8 kcal
- Białko
- 45.6 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 63.9 g
- Błonnik
- 6.9 g
Alternatywne przepisy
Banana coconut custard (6-9 months)
15min
Quinoa vegetable purée (around 6 months)
40 min
Pear and ginger purée (6-9 months)
25 min
Avocado and egg yolk purée (around 6 months)
30 min
Fish broccoli purée (around 6 months)
30 min
Chicken, wild rice and coriander purée (6-9 months)
50 menit
Spiced beef casserole purée (6-9 months)
45 Min
Green pea cakes (10-12 months)
25 min
Turkey vegetable purée (around 6 months)
30 min
Broccoli chive muffins (10-12 months)
30 min
Pumpkin chicken purée (around 6 months)
25 min
Beef, purple carrot and cauliflower purée (around 6 months)
30 min