Wersje kompatybilne
Berenjenas crujientes con salsa de tomate (Hestan Cue™)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 berenjena (300-400 g)
- 180 g de aceite de oliva
- 40 g de harina de trigo
- 120 g de panko
- 1 cda de ajo en polvo
- 1 cda de cebolla en polvo
- 2 cditas de pimentón dulce
- 1 cdita de sal
- 1 diente de ajo, pelado
- 2 huevo
- 1 cdita de hojuelas de chile seco
- 800 g de jitomate triturado
- 1 cdita de azúcar
- 6 hojas de albahaca, picada
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2722 kJ / 651 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 926 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabacita
25 Min
Sopa de brócoli
15 Min
Crema de pimiento con calabacitas
30min
Crema de coliflor con piñones
40min
Crema de betabel
40min
Coliflor gratinada
55 min
Ensalada de betabel, pera y queso azul
1 Std.
Risotto de calabacita
25 Min
Sopa de cebada perla y hongos
50min
Berenjenas a la parmesana
1 Std. 20 Min
Tarta de papas y champiñones
1 Std. 20 Min
Rebanadas de portobello con chimichurri de aguacate
30min