Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla morada
- 10 g de chile serrano
- 10 g de perejil fresco
- 20 g de cilantro
- 10 hojas de epazote
- 220 g de jitomate
- 70 g de aceite de oliva
- 30 g de vinagre de manzana
- 1 cucharadita de sal
- 20 g de miel
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 250 g de agua
- 100 g de granos de elote
- 300 g de frijoles negros cocidos
- aguacate, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 804 kJ / 191 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada fresca de quinoa
25 Min
Lentejas marinadas
35min
Tabule de quinoa
10 Min
Ensalada de arroz integral alto en proteína TM6
55 min
Ensalada de camote con manzana, espinacas y quinoa
25 Min
Garbanzos con camote y espinacas
40min
Sopa de frijoles Toscana
50min
Ensalada de quinoa y cuatro frijoles con aderezo de cúrcuma
30min
Bowl de garbanzos con salsa de cacahuate (vegano)
40min
Curry con verduras
1 Std. 10 Min
Kebbes vegetarianos de habas
1h 40min
Ceviche de hongos
10 Min