Erdäpfel-Sellerie-Gratin mit Paprikasauce

Erdäpfel-Sellerie-Gratin mit Paprikasauce

4.1 62 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Mandeln, gehobelt
    130 g
  • Wasser
    350 g
  • Zwiebeln halbiert
    340 g
  • Olivenöl etwas mehr zum Einfetten
    60 g
  • Erdäpfel, festkochend geschält, in Stücken (2-3 cm)
    900 g
  • Knollensellerie geschält, in Stücken (2-3 cm)
    250 g
  • gemischte frische Kräuter (Petersilie, Oregano, Thymian, Dille), Blättchen abgezupft
    7 - 9 Stängel
  • Muskatnuss, gemahlen
    2 - 3 Prisen
  • Majoran, getrocknet
    4 TL
  • Kümmel, gemahlen
    2 TL
  • Salz
    2 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • rote Paprikaschoten in Stücken
    300 - 350 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Chilipulver
    1 - 2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 357 kcal / 1496 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...