Wersje kompatybilne
Tortino di cicorie su salsa al pomodoro e crema di cipolle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano
- 30 g di caciocavallo
- 50 g di gherigli di noci
- 230 g di cipolla a fette sottili
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 500 g di cicoria, pulita e a pezzi
- 2 uova
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di patata, pelata e a fette
- 200 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 932.7 kJ / 222.8 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 540.7 mg
Alternatywne przepisy
Purea di ceci con spinacini piccanti
40 Min
Puré aromatico di zucca
40 Min
Gnocchi di ceci con sugo di cicoria (senza glutine)
3h
Funghi ripieni di quinoa con verdure saporite
45 min
Hummus di cicerchie e zucca arrosto
10h
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1 Std. 15 Min
Cocottine di fave
40 Min
Carciofi ripieni
50 min.
Nachos di carote con guacamole (TM6)
1h
Sandwich alle cime di rapa
50 min.
Mini galettes ai funghi
1u. 45min
Gazpacho di zucchine con stracciatella e guanciale
1h