Tortino di cicorie su salsa al pomodoro e crema di cipolle
TM5 TM6

Tortino di cicorie su salsa al pomodoro e crema di cipolle

4.1 (24 oceny)

Składniki

  • 30 g di Parmigiano Reggiano
  • 30 g di caciocavallo
  • 50 g di gherigli di noci
  • 230 g di cipolla a fette sottili
  • 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 500 g di cicoria, pulita e a pezzi
  • 2 uova
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 50 g di patata, pelata e a fette
  • 200 g di acqua

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
932.7 kJ / 222.8 kcal
Białko
8.8 g
Węglowodany
7.3 g
Tłuszcz
17.9 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Błonnik
1.7 g
Sód
540.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy