Tortino di cicorie su salsa al pomodoro e crema di cipolle

Tortino di cicorie su salsa al pomodoro e crema di cipolle

4.1 27 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 30 g di Parmigiano Reggiano
  • 30 g di caciocavallo
  • 50 g di gherigli di noci
  • 230 g di cipolla a fette sottili
  • 50 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 500 g di cicoria pulita e a pezzi
  • 2 uova
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 50 g di patata pelata e a fette
  • 200 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 540.7 mg
Białko 8.8 g
Kalorie 932.7 kJ / 222.8 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...